Rulada pe pat de salata
PrinteazaRulada pe pat de salata din: muschi afumat, aluat de foitaj, varza creata, ou, ceapa, usturoi, faina, chimen, ulei, sare.
- 600 g muschi afumat
- 250 g aluat de foitaj
- 6 foi de varza creqata
- 1 ou
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri cu faina
- 1 lingurita de chimen
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spală frunzele de varză creaţă. Pune la fiert apă cu un praf de sare. După ce a dat într-un clocot, opăreşte frunzele de varză. Separat, taie ceapa în rondele şi înăbuş-o în ulei împreună cu usturoiul zdrobit.
Pe masa dată cu făină, întinde aluatul. Pune deasupra frunzele de varză tamponate cu un şervet absorbant. Aşază bucata de muşchi afumat şi ceapa înăbuşită şi răcorită.
Rulează până ce bucata de muşchi este complet acoperită de aluat. Apasă pe margine şi la capete, pentru a nu ieşi umplutura în timpul coacerii.
Aşază rulada într-o tavă unsă cu ulei. Unge-o cu oul bătut şi presară chimen. Bagă tava în cuptorul încălzit în prealabil, Lasă 30-35 de minute, la foc moderat. Serveşte pe pat de salată şi rondele de morcov înăbuşite.
Rulada pe pat de salata
Pofta buna!