Tarte cu brânză de capră

Printeaza

Tarte cu brânză de capră din: faina, fulgi de ovaz, sare, apa, unt, oua, iaurt, lapte, sare, piper, compot de merisoare, ceapa verde, banza de capra.

Ingrediente:Tarte_cu_brânza_de_capra

pentru aluat:

  • 120 g faina (+ pentru prelucrat)
  • 40 g fulgi de ovaz
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de apa
  • 80 g unt rece + putin pentru forme

pentru umplutura:

  • 3 oua
  • 120 g iaurt
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper negru
  • 4 linguri compot de merisoare
  • 3 linguri codite de ceapa verde
  • 90 g branza proaspata de capra

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu fulgii de ovăz şi sarea. Toci untul şi îl adaugi în făină, apoi amesteci până obţii un aluat sfărâmicios. Pui 3 linguri de apă şi frămânţi până la omo­genizare. Faci o bilă din aluat şi o înveleşti în folie de aluminiu, apoi o ţii la rece 30 de minute, întinzi o foaie subţire de aluat, cu care tapetezi formele. înţepi alua­tul cu furculiţa, acoperi cu hârtie de copt şi peste ea pui boabe de fasole, care au rolul de a fixa hâr­tia.

Dai formele la cuptor, la 170 grade Celsius, timp de 12 minute, îndepărtezi apoi hârtia şi boabele de fasole şi mai coci totul până se rumenesc. Intre timp, baţi ouăle, adaugi iaurtul, laptele, nu am adăugat lap­te în umplutură), sarea şi piperul, amestecând bine.

Ungi fiecare tartă cu câte 2 lin­guriţe de compot de merişoare, adaugi ceapa şi brânza, iar la sfârşit întinzi pe deasupra ames­tecul de ou. Dai tartele 25-30 de minute la cuptor, să fie bine rume­nite.

Tarte cu brânză de capră

Tarte_cu_brânza_de_capra

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.