Snitele cu cascaval ras
PrinteazaSnitele cu cascaval ras din: carne macra, ou, pesmet, cascaval, ulei, sare, piper, faina, rosii, ardei gras.
- 500 g carne macra de porc sau vitel
- 1 ou
- 3 linguri cu pesmet
- 3 linguri cu cascaval ras
- 1 ceasca plina cu ulei
- sare
- piper
- 2 linguri cu faina
- 2 rosii
- 3-4 ardei grasi
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi potrivit de mari, bateţi cu bătătorul de lemn, săraţi, piperaţi şi treceţi prin caşcaval ras. Faceţi un aluat subţire din ou, făină şi apă sau lapte, treceţi şniţelele prin aluat, apoi prin pesmet şi prăjiţi în ulei încins.
Le rumeniţi frumos, le scoateţi pe şerveţele de hârtie, apoi le mutaţi pe platou curat sau pe farfuriile de servit. Le serviţi calde, cu salată de roşii şi ardei gras crud, pâine proaspătă şi vin alb.
Salata de roşii şi ardei: spălaţi legumele, le tăiaţi felii subţiri, le strângeţi într- un castron, săraţi şi adăugaţi un sos din ulei, oţet şi puţină miere de albine.
Pofta buna!