Supa de arpacas cu ciuperci
PrinteazaSupa de arpacas cu ciuperci din: arpacas, ulei de masline, ceapa, sare, piper negru, morcov, telina, ciuperci, supa de legume, foi de dafin, cimbru, chimen.
- 180 g arpacas
- 1 1/2 linguri ulei de masline
- 2 cepe medii
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru
- 1 morcov mare
- 2 teline
- 600 g ciuperci mici
- 1,2 l supa de legume
- 2 foi de dafin
- cimbru
- 1/2 lingurita chimen
Mod de preparare:
Arpacaşul se spaiă, se scurge şi se rumeneşte într-o lingură de ulei de măsline, câteva minute. Apoi se adaugă 850 ml apă. Se acoperă şi se iasă să fiarbă la foc mic, 30-40 minute. Intre timp, se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare.
Se curăţă cepele şi se toacă mărunt. Se pune ceapa tocată în ulei cu sare şi piper. Se acoperă 5-7 minute. O adaugă morcovul şi ţelina tocate mărunt. Se acoperă pentru încă 6 minute.
Ciupercile se taie pe verticală. Se adaugă la legume şi se creşte focul. Se fierbe acoperit 6 minute. Se adaugă supa de legume, foile de dafin, chimenul şi i cimbrul şi se lasă la fiert, fără capac, timp cde 10 minute.
Se adaugă arpacaşul scurs de apă şi se mai fierbe 5 minute. Se scot frunzelde de dafin şi se serveşte cu pâine neagră.
Supa de arpacas cu ciuperci
Pofta buna!
Asta-i reteta de post