Sarmale in frunze de vita
PrinteazaSarmale in frunze de vita
- 1/2 cană de orez
- 1/2 kg de ceapă
- 1 cutie de ciuperci
- frunze de viţă
- condimente
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o pui să se călească în ulei. Când este aurie pui şi ciupercile tăiate şi spălate foarte bine. Le laşi puţin să-şi ia gustul cepei şi adaugi condimente şi apoi orezul ales şi spălat.
Laşi totul pe foc până se umflă orezul şi apoi stingi focul. După ce compoziţia s-a mai răcit puţin, înfăşori sărmăluţele în frunze de viţă cărora le-ai tăiat cotorul.
Peste ele torni un sos făcut din: apă, borş şi bulion. Dacă ţi se par prea slabe adaugi şi ulei.
Sarmale in frunze de viţă
Poftă bună!
Bune sarmalele de post.