Varza Savoy cu arpacas si fasole
PrinteazaVarza Savoy cu arpacas si fasole din: varza savoy, fasole, arpacas, lapte de soia, faina de soia, germeni de grau, ulei de masline, ceapa verde, mustar, miere, ketchup, usturoi, chili, sare.
- 4 frunze mari de varza savoy
- 200 g fasole alba, rosie, neagra si pestrita (de la conserva)
- 180 g arpacas
- 180 ml lapte de soia
- 80 g germeni de grau
- 2 linguri faina de soia
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura ceapa verde
- 3 linguri mustar
- 5 linguri miere
- 5 linguri ketchup
- 3 catei usturoi
- 1/2 lingurita chili pudra
- sare
Mod de preparare:
Arpacaşul se spală şi se fierbe în 800 ml apă. Se scurge de apă. Se aleg 4 frunze mari de varză şi se opăresc 2-3 minute. Se lasă la scurs, apoi se elimină partea groasă. Ceapa verde se taie mărunt şi se rumeneşte 2 minute. Se adaugă arpacaşul fiert, se amestecă bine cu ceapa la foc mic, timp de 2-3 minute. Se ia de pe foc.
Intr-un bol se amestecă arpacaşul şi ceapa, fasolea, germenii de grâu cu mierea, usturoiul, uleiul, muştarul şi ketchup-ul. Se asezonează cu sare şi chili. Se lasă să se întrepătrundă 30 de minute.
Se ia o tigaie, se unge cu ulei şi se aşază frunzele de varză. Se stropeşte cu ulei interiorul “bolului” şi se toarnă compoziţia. Se lasă la cuptor 35 de minute, la foc mediu.
Varza Savoy cu arpacas si fasole
Pofta buna!