Rulouri de salau cu orez si sos picant
PrinteazaRulouri de salau cu orez si sos picant din: file de salau, sare, piper, cimbru, usturoi, ardei capia, boia iute, ceapa, rosii, ulei de masline, orez, patrunjel, zeama de lamaie, vin alb, bete de frigarui.
- 600 g file de salau
- sare
- piper
- cimbru
- 5-6 catei de usturoi
- 4 ardei capia
- o lingurita boia iute
- 2-3 cepe
- 5-6 rosii
- 3-4 linguri ulei de masline
- 300 g orez cu bobul rotund
- 1-2 legaturi patrunjel
- zeama de la 2 lamai
- 300 ml vin alb dulce
- 4 bete de frigarui
Mod de preparare:
Se trec bucatile de salau printr-un de apa rece si apoi se lasa sa se scurga. Se condimenteaza cu sare si piper, se ung cu putin ulei, cu cimbru si usturoi pisat. Se ruleaza si se prind cu bete de frigarui, apoi se pun sa fiarba in apa clocotita, timp de 15 minute.
Dupa ce au fiert, se scot din apa si se aranjeaza intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc cu vin si zeama de lamaie si se baga in cuptor.
In acest timp, se curata ardeii, se taie cubulete, rosiile se oparesc si se taie marunt, ceapa se taie solzisori si se calesc in uleiul de masline. Spre sfarsit, se condimenteaza cu sare, piper si boia iute.
Se fierbe si orezul si se prepara cu sare si ulei, dupa rpeferinta. Dupa ce s-a facut salaul, se serveste cu sosul picant si orezul fiert. Se orneaza cu patrunjel verde.
Rulouri de salau cu orez si sos picant
Pofta buna!