Bulete de cod in sos
PrinteazaBulete de cod in sos din: file de cod, cartofi, usturoi, ulei, ardei, bulion, ceapa, cimbru, sare.
- 500 g file de cod
- 4 cartofi mari
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei
- 2 ardei
- 2 linguri bulion
- 2 cepe
- 3 crengute de cimbru proaspat
- sare
Mod de preparare:
Se pun bucăţile de cod într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă timp de 12 minute. Se scoate peştele şi se scurge de apă. Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte. Se mixează împreună cu peştele şi se dă deoparte.
Se curăţă cartofii, se pun într-o oală, se acoperă cu apă rece şi se lasă să fiarbă 20 de minute. Se scurg de apă şi se fac piure. Se combină cu peştele, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline şi se amestecă bine. Se fac mici bulete din compoziţie şi se acoperă cu folie alimentară.
Ceapa şi ardeii se toacă mărunt. Se încinge restul de ulei de măsline într-o tigaie. Se pun ceapa şi ardeii, ames- tecându-se. Se adaugă apoi bulionul şi cimbrul. Se fierbe 2 minute, adăugând 100 ml de apă. Se dă în fiert, apoi se dă focul mic.
Se pun în tigaie şi buletele de peşte, se acoperă şi se fierb 15 minute, întorcându-le regulat. După ce s-au fiert, se aşază pe o farfurie şi se servesc cu sos şi cu garnitură de orez alb.
Bulete de cod in sos
Pofta buna!