Rulada de carne in aluat
PrinteazaRulada de carne in aluat din: carne tocata de porc, ceapa, sare, piper, cimbru, ou, unt, sare, iaurt, faina.
- 600 g carne tocata de porc amestecata cu pui sau cu vita
- 2 cepe
- sare
- piper
- cimbru
- un ou crud
- 3-4 oua fierte
- pentru aluat:
- 200 g unt
- o lingurita sare
- 100 g iaurt
- 200 g faina
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte câteva minute în puţin ulei şi apoi se adaugă carnea tocată.
Dacă mai este nevoie, se înăbuşe în apă. După ce a fiert carnea tocată, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se lasă la rece.
Dupa ce s-a racit, se amesteca cu oul crud ca sa se lege bine si sa nu se faramiteze atunci cand se taie.
Separat, într-un bol, se pune untul moale, iaurtul, sarea şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă bine, coca se strânge şi se bagă la rece.
Se întinde aluatul cu sucitorul, se pune compoziţia de carne, se aşază ouăle fierte, apoi se rulează în aluat.
Se strânge rulada, după care se pune într-o tavă şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasa pana se rumeneste frumos.
Rulada de carne in aluat
Pofta buna!