Cremă de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre

Printeaza

Cremă de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre din: ceapa, mazare, unt, smantana, sare, piper, nucsoara, gelatina, iaurt, frunze de leurda.

Ingrediente:Crema_de_leurda_cu_usturoi_smântâna_si_mazare

  • 1 ceapa
  • 200 g mazare
  • 30 g unt
  • 600 g smantana
  • sare
  • piper macinat
  • nucsoara
  • 8 foi gelatina alba
  • 150 g iaurt
  • 30 g frunze de leurda

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Mazărea şi ceapa se călesc în unt. Se adaugă 400 g smântână şi ie mai lasă cca 5 minute la foc mic. Se asezonează cu sare, piper şi nucşoară.

Gelatina se topeşte în apă călduţă, apoi se în­corporează în compoziţia de mazăre şi se lasă să se răcească.

Leurda se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă cu iaurtul, se încorporează si restul de smântână, apoi se pune totul peste compcziţia de mazăre.

Se repartizează în forme şi se lasă 3 ore la rece. Se poate servi cu frunze de salată.

Cremă de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre

Crema_de_leurda_cu_usturoi_smântâna_si_mazare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.