Cremă de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre
PrinteazaCremă de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre din: ceapa, mazare, unt, smantana, sare, piper, nucsoara, gelatina, iaurt, frunze de leurda.
- 1 ceapa
- 200 g mazare
- 30 g unt
- 600 g smantana
- sare
- piper macinat
- nucsoara
- 8 foi gelatina alba
- 150 g iaurt
- 30 g frunze de leurda
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Mazărea şi ceapa se călesc în unt. Se adaugă 400 g smântână şi ie mai lasă cca 5 minute la foc mic. Se asezonează cu sare, piper şi nucşoară.
Gelatina se topeşte în apă călduţă, apoi se încorporează în compoziţia de mazăre şi se lasă să se răcească.
Leurda se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă cu iaurtul, se încorporează si restul de smântână, apoi se pune totul peste compcziţia de mazăre.
Se repartizează în forme şi se lasă 3 ore la rece. Se poate servi cu frunze de salată.
Cremă de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre
Pofta buna!