Desert de caramel cu fructe

Printeaza

Desert de caramel cu fructe din: lapte, frisca, esenta de vanilie, galbenusuri, zahar, prune.

Ingrediente:Desert_de_caramel_cu_fructe

  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g prune

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160 °C. Se dă în clocot laptele cu frişcă şi vanilie. Se bat gălbenuşurile cu 100 g zahăr până se obţine o spumă albă. Se înglobează în acest amestec 1/3 din cantitatea de compoziţie de lapte. Se toarnă peste restul de compoziţie de lapte şi se amestecă.

Restul de zahăr se dă în clocot cu 2 linguri de apă; se fierbe până ce se obţine un caramel deschis la culoare. Se lasă să se răcorească puţin. Se repartizează în 4 forme mici de sufleu (0 7,5 cm).

Se lasă să se odihnească caramelul în forme, cca 2 min. Se toarnă apoi amestecul de vanilie şi se adaugă în forme câteva prune tăiate bucăţele.

Se înmoaie un prosop în apă, se stoarce şi se întinde pe fundul unei tăvi. Deasupra se aşază formele şi se toarnă în tavă apă caldă, până la jumătatea înălţimii formelor. Se dau la cuptor şi se coc 25 min., până se întăreşte crema. Se scot formele din cuptor şi se lasă să se răcească.

Se dau la frigider flanurile cca 2 ore. Inainte de servire se desprinde desertul de pe marginile formelor, cu un cuţit ascuţit şi se răstoarnă pe farfurii. Se ornează cu restul de prune şi se servesc.

Desert de caramel cu fructe

Desert_de_caramel_cu_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.