Clătite cu banane

Printeaza

Clătite cu banane din: oua, faina, razatura de lamaie, sare, unt, apa minerala, banane, unt, zahar, rom.

Ingrediente:Clătite cu banane

  • 2 oua
  • 2 cani cu faina
  • 500 ml lapte
  • razatura de lamaie
  • 1/4 lingurita cu sare
  • 1 lingura cu unt
  • 1 cana cu apa minerala
  • 6 banane
  • 1 lingura cu unt
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingurita cu rom

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, le spargeţi în vas adânc, puneţi deasupra cana cu făină, amestecaţi. Subţiaţi pasta obţinută cu lapte nefiert, adăugaţi restul de făină şi amestecaţi energic.

Puneţi un praf de sare şi răzătură de lămâie, subţiaţi cu restul de lapte.

Când aluatul este uniform adăugaţi apă minerală, lăsaţi castronul la congelator 10 min. Curăţaţi bananele, tăiaţi-le în două pe lungime, apoi pudraţi-le cu zahăr farin.

Aşezaţi bananele la rând într-o tigaie antiadezivă, încălziţi-le pe foc mic până se înmoaie.

Turnaţi peste ele o lingură de rom (sau coniac), lăsaţi încă 1 min pe foc. Umpleţi clătitele cu jumătăţi de banană, rulaţi şi treceţi desertul pe farfurii.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.