Supa de spanac cu smantana
PrinteazaSupa de spanac cu smantana din: spanac, ceapa, morcov, telina, radacina de pastarnac, usturoi, orez, lamai, smantana, usturoi verde, ulei de masline, sare, piper.
- 300 g spanac
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 radacina de pastarnac
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri orez
- 2 lamai
- 200 ml smantana
- 1 legatura usturoi verde
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavaturile şi tăiaţi-le în bucăţi potrivite. Puneţi-le la fiert în 2 litri apă cu puţină sare. Căliţi în ulei usturoiul pisat şi usturoiul verde tocat mărunt.
Când acesta s-a înmuiat, puneţi-l în oala cu zarzavaturile.
Adăugaţi orezul ales şi spălat şi spanacul tăiat în fâşii subţiri. Lăsaţi să fiarbă până când ingredientele sunt moi, apoi luaţi oala de pe foc.
Amestecaţi smântână cu zeama de lămâie şi adăugaţi acest amestec în oală numai înainte de servire.
Supa de spanac cu smantana
Pofta buna!