Prăjitură la tavă cu mere

Printeaza

Prăjitură la tavă cu mere din: drojdie, zahar, lapte, faina, ou, unt, moale, sare, nuci caramelizate, scortisoara, frisca, coaja de lamaie, budinca de vanilie, mere, suc de lamaie.

Ingrediente:Prajitura_la_tava_cu_mere

  • 5 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 175 ml lapte
  • 450 g faina
  • 1 ou
  • 125 g unt moale
  • sare
  • 50 g nuci caramelizate
  • 1/2 lingurita scortisoara macinat
  • 250 g frisca
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de budinda de vanilie
  • 500 g mere rase si calite
  • 1 kg mere crude
  • 3 linguri suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se zdrobeşte drojdia şi se amestecă împreună cu 10 g zahăr şi laptele călduţ. Se lasă să crească 5 min. Se ames­tecă 350 g făină, 40 g zahăr, 1 ou, 50 g unt şi 1 praf de sare; se adaugă drojdia dizolvată şi se frământă aluatul.

Se lasă să crească 45 min. 2 Se încinge cuptorul la 180°C. Se amestecă 100 g făină cu 75 g unt, nuci caramelizate, scorţişoară şi 50 g zahăr; se obţine un aluat sfărâmicios.

Separat se amestecă frişca împreună cu coajă de lămâie, praf de budincă şi mere călite rase.

Se decojesc merele şi se curăţă de cotoare; pulpa se taie felii şi se stropeşte cu suc de lămâie.

Se frământă aluatul şi se întinde o foaie, care se aşază pe tava unsă. Se repartizează deasupra cre­ma de mere, feliile de mere şi fulgii de aluat; se coace 40-45 min. Se pudrează cu zahăr.

Prăjitură la tavă cu mere

Prajitura_la_tava_cu_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.