Pizza cu muşchi afumat
PrinteazaPizza cu muşchi afumat
- 500 g făină
- 300 ml apă
- 300 g muşchi de porc afumat
- 4 roşii
- 300 g caşcaval
- 100 g măsline feliate
- o linguriţă de zahăr tos
- 25 g drojdie
- sare, piper
- ulei de măsline
- două linguriţe de oregano uscat
- rozmarin
- usturoi
Preparare:
Drojdia se dizolvă în apă călduţă împreună cu o linguriţă de sare, două linguriţe de ulei de măsline şi zahărul tos. Se adaugă două linguri de făină, se amestecă şi se lasă să dospească drojdia.
Când drojdia este gata, se toarnă în mijlocul restului de făină, se adaugă oregano uscat şi se frământă totul până când rezultă un aluat pufos, potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit.
Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie în cubuleţe sau se pasează. Se amestecă bine cu o lingură de ulei, sare şi piper. Când aluatul a crescut, se împarte în bucăţi egale, li se dă formă de lipii şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.
Se ung cu amestecul de roşii, se aşază deasupra felii de muşchi, felii de caşcaval şi măsline feliate. Se presară rozmarin, se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 20-30 de minute, la foc mediu.
Pofta buna!
N-am mancat pizza cu muschi de porc. O sa incerc.