Somon la cuptor cu ardei gras si rosii
PrinteazaSomon la cuptor cu ardei gras si rosii din: ardei grasi, rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa, zacusca, sare, piper, file de somon, suc de lamaie, leusrda, unt, coaja de lamaie, pesmet.
- cate 2 arde rgasi verzi si rosii
- 4 rosii
- 2 cepe medii
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei
- 100 ml supa
- 4 linguri zacusca
- sare
- piper
- 4 file aomon (a 200 g)
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 legatura leurda
- 100 g unt
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- circa 6 linguri pesmet
Mod de preparare:
Tăiaţi ardeiul fâşii. Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le pielea, seminţele şi tăiaţi-le cuburi. 2Tăiaţi ceapa fâşii şi tocaţi usturoiul. Căliţi-le în ulei.
Adăugaţi ardeiul, roşiile, supa şi zacusca. Condimentaţi şi aşezaţi amestecul într-o formă de sufleu.
Puneţi şi feliile de somon şi stropiţi-le cu sucul de lămâie. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Tăiaţi leurda.
Frământaţi-o cu untul, coaja de lămâie, sarea, piperul şi pesmetul, puneţi-l pe bucată de somon. Daţi peştele cca. 20 min. la cuptor.
Somon la cuptor cu ardei gras si rosii
Pofta buna!