Prajitura cu crema de migdale
PrinteazaPrajitura cu crema de migdale
- 2 ouă
- 400 g zahăr
- 1 pachet margarina
- 10 linguriţe cacao
- 1cană lapte călduţ
- 1 linguriţă praf de copt
- 300g făină
Ingrediente crema: 5 gălbenuşuri,1 linguri zahăr,2 linguri făină,200g unt/margarina ,200ml lapte,1 lingură esenţă de migdale,100g miez de migdale pisat,50g ciocolată rasă,50ml esenţă rom ,3 linguri cacao,200g nuci,200g unt, linguriţă praf de copt.
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă, se adaugă, treptat, 200g zahăr, gălbenuşurile şi făina în care s-a amestecat şi praful de copt şi cacaoa.
Compoziţia obţinută se coace într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. între timp, se prepară crema frecând untul spumă cu 200g iahăr praf şi cu nucile măcinate, opărite cu laptele în care s-a dizolvat vanilia.
Se taie blatul în două şi se stropeşte cu ceaiul rece în care s-a pus esenţa de rom. Se umple cu cremă şi se pure un strat subţire de cremă pe deasupra.
Se presară nucă măcinată peste cremă şi cu dinţii unei furculiţe se trasează linii şerpuite, decorative.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu crema de migdale