Cartofi umpluţi cu brânză gouda
PrinteazaCartofi umpluţi cu brânză din: cartofi, biscuiti integrali sarati, rosii, ceapa verde, rbanza gouda, ou, sare, piper.
- 8 cartofi noi (a 150 g)
- 4 biscuiti integrali sarati
- 4 rosii
- 2 cepe verzi
- 200 g branza gouda
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i cca 25 de min. Pisaţi biscuiţii. Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de coajă, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le cuburi. Tăiaţi ceapa oblic inele subţiri. Curăţaţi brânza de coajă şi tăiaţi-o cuburi.
Bateţi oul şi amestecaţi-l cu pesmetul, cuburile de roşii, ceapa verde şi brânza. Condimentaţi cu sare şi piper. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Scurgeţi cartofii şi, după ce s-au răcit puţin, tăiaţi-le un capac şi scobiţi-i.
Cu o furculiţă pisaţi conţinutul scos şi încorporaţi-l în amestecul cu legume şi brânză. Umpleţi cartofii cu acesta. Aşezaţi cartofii într-o tavă unsă cu grăsime şi daţi-i cca 25 de min. la cuptor. Ornaţi-i cu ceapă verde.
Cartofi umpluţi cu brânză gouda
Pofta buna!