Tarta cu mere si scortisoara
PrinteazaTarta cu mere si scortisoara din: oua, mere, faina, zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat, scortisoara, lichior de mere.
- 5 oua
- 6-7 mere
- 150 g faina
- 200 g zahar
- 50 ml ulei
- 100 g zahar pentru caramel
- praf de copt
- zahar vanilat
- scortisoara
- lichior de mere
Mod de rpeparare:
Topim 100 g zahăr în tava în care urmează să coacem prăjitura. După ce s-a caramelizat zahărul, rotim tava, astfel încât să se acopere cu zahăr pereţii acesteia. Se decojesc merele, se taie pe jumătate şi se pun în tavă, cu partea tăiată în jos. Le presărăm cu scorţişoară. Băgăm în cuptor la foc moderat pentru 5 minute.
Preparam compozitia: Frecăm zahărul şi zahărul vanilat cu gălbenuşurile şi uleiul turnat treptat. Separat batem albuşurile şi le amestecăm în compoziţie. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi omogenizăm uşor.
Turnăm compoziţia peste mere şi coacem 45 minute la foc moderat. Scoatem prăjitura pe un platou, răsturnând-o cu partea de jos în sus şi o stropim cu lichior de mere.
Tarta cu mere si scortisoara
Pofta buna!