Ciorbă picantă de peşte

Printeaza

Ciorbă picantă de peşte din: file de peste, ceapa, usturoi, ardei iute, dovlecei, rosii, morcov, apa, vin alb sec, otet, unt, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_picanta_de_peste

  • 450 g file de peste
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 6 cani apa
  • 75 ml vin alb sec
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri unt
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, le speli şi le tai în cubuleţe. Speli fileurile de peşte şi le tai în cuburi mari. Incălzeşti apa într-o oală cu volumul de circa 4 litri şi pui la fiert cepele, usturoiul, ardeii iuţi şi vinul.

După 15 minute de fierbere la foc mediu, pui restul legumelor şi peştele şi le laşi să fiarbă timp de 10 minute.

La final, sărezi şi condi­mentezi după gust, torni oţetul şi presari verdeaţa. Stingi focul şi pui untul să se topească fie în oală, fie îl repartizezi în fiecare porţie, chiar înainte de a servi ciorba fierbinte.

După ce ai presărat leuşteanul, e bine să laşi vasul acoperit pentru 10 minute, timp în care îşi va raspandi aroma.

Ciorbă picantă de peşte

Ciorba_picanta_de_peste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.