Paste cu crevete
PrinteazaPaste cu crevete din: oua, faina, crevete, ciuperci, ghimbir, ceapa rosie, ceapa alba, rozmarin, fasole verde, vin, lamaie, sare, piper.
- 3 oua
- 300 g faina
- 400 g crevete
- 200 g ciuperci
- o lingurita cu ghimbir ras
- o ceapa rosie
- o ceapa alba
- o crenguta de rozmarin
- 200 g fasole verde
- 150 ml ulei de masline
- 300 ml vin alb sec
- o lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ouăle se frământă într-un bol împreună cu făina, un sfert de linguriţă cu sare şi puţin ulei până rezultă un aluat elastic. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să se odihnească 20 de minute.
Se întinde o foaie subţire, se presară făină, se rulează, apoi se taie rondele subţiri ce se pre¬sară pe masă ca să nu se lipească.
Ceapa albă şi ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Se încinge jumătate din ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa până devine sticloasă, se adaugă crevetele, rozmarin după gust, ghimbirul ras, sare şi piper.
Se călesc până ce creveţii devin roz, se adaugă jumătate din vin şi se fierb zece minute. Fasolea verde se taie bucăţi şi se fierbe în apă cu sare.
Ciupercile se spală, se taie felii, se călesc în restul de ulei, adăugând vinul rămas, sare şi piper.
Se serveste totul cald, presarat cu coaja rasa si cu suc de lamaie.
Paste cu crevete
Pofta buna!