Orez cu ciocolata si mere
PrinteazaOrez cu ciocolata si mere din: orez, zahar tos, ciocolata neagra, scortisoara, portocala, lamaie, mere, migdale, sare, frisca, fructe uscate, menta.
- 100 g orez alb
- 80 g zahar tos
- 200 g ciocolata neagra
- jumatate de lingurita cu scortisoara
- o portocala
- o lamaie
- doua mere
- 100 g migdale
- un sfert de lingurita cu sare
- frisca
- fructe uscate
- menta
Mod de preparare:
Orezul se spală în apă rece ca să elimine din amidon, apoi se pune la fiert în apă cu sare. Când este pe jumătate fiert se adaugă 50 g zahăr tos şi se continuă fierberea până ce orezul este aproape fiert.
Se adaugă ciocolata neagră tăiată mărunt, coajă de portocală şi coajă de lămâie. Se mai ţine pe foc 10 minute, apoi se lasă la răcit.
Merele se spală, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert cu restul de zahăr tos, sucul de lămâie şi portocală şi puţină coajă rasă de la ambele fructe. Se fierb până scade compoziţia, se pasează şi se lasă să se răcească.
Se amestecă orezul cu ciocolată, mentă tocată şi migdale prăjite sfărâmate, se pune în cupe şi deasupra se toarnă piureul de mere.
Peste orez se mai pot presara fructe uscate sau se poate decora cu frisca.
Orez cu ciocolata si mere
Pofta buna!
Chiar merita orezul cu ciocolata