Medicamentul-miracol din natura (Beneficiile busuiocului)

Printeaza

BusuiocMedicamentul-miracol din natura (Beneficiile busuiocului). Busuiocul, supranumit “regele ierburilor aromatice”, este unul dintre cele mai indragite si mai utilizate condimente din lume.

Desi este originar din India, busuiocul a devenit un simbol al bucatariei italiene, fiind folosit la aproape toate mancarurile, de la pizza si paste, la salate si fripturi. Insa busuiocul nu este doar o planta aromata folosita pentru a da gust mancarurilor. El are o multime de beneficii pentru sanatate, astfel ca se transforma intr-un medicament-miracol al naturii.

In frunzele de busuioc se gasesc foarte multe substante benefice pentru organism, printre care vitaminele A, C si K si mineralele calciu, magneziu, potasiu, fier si mangan. Busuiocul poate fi consumat ca atare, sub forma de suc ori sub forma de decoct. Uleiul de busuioc are si el beneficii pentru organism, dupa cum vei vedea.

1. Are grija de sanatatea tractului intestinal

Busuiocul este un remediu naturist excelent pentru tulburarile tractului intestinal. Fie ca te confrunti cu o nesuferita constipatie, fie ca ai indigestie, crampe, balonare sau chiar sindromul colonului iritabil, busuiocul iti poate fi de folos, intrucat actioneaza ca un antiseptic intestinal si imbunatateste digestia.

2. Trateaza problemele respiratorii

Problemele respiratorii cauzate de boli precum raceala sau gripa, dar si astmul, bronsita si tusea pot fi tratate cu un decoct realizat din frunze de busuioc, miere si ghimbir.

3. Scade febra si amelioreaza simptomele racelii

Sucul de busuioc diluat in apa poate fi consumat in cazul in care te confrunti cu febra atunci cand esti racita. De altfel, busuiocul este recunoscut pentru capacitatea lui de a ameliora simptomele racelii.

4. Reduce riscul de boli cardiovasculare

Consumat cu regularitate, ceaiul de busuioc duce la scaderea nivelului de colesterol rau din sange si reduce riscul de boli cardiovasculare. Busuiocul este un aliat de incredere al inimii tale, deoarece imbunatateste circulatia sangelui prin continutul de magneziu.

5. Reduce riscul de cancer

Frunzele de busuioc au in compozitia lor o cantitate generoasa de substante antioxidante care protejeaza organismul de radicalii liberi si reduc riscul imbolnavirii celulelor.

6. Previne imbatranirea pielii si trateaza diferite afectiuni

Vitaminele si substantele antioxidante din busuioc mentin sanatatea si frumusetea pielii, prevenind semnele imbatranirii premature, cum ar fi ridurile. Pentru aceasta, busuiocul trebuie consumat cu regularitate, in cantitati mici.

Beneficiile busuiocului pentru piele nu se opresc aici. Uleiurile esentiale care se regasesc in compozitia frunzelor sunt un remediu natural in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, acneea, pielea uscata si alte boli de piele.

7. Reduce stresul si amelioreaza depresia

Uleiul de busuioc este considerat un aliat al sistemului nervos. El reduce stresul, dar in acelasi timp amelioreaza strarile depresive si cele de anxietate. Daca mesteci cateva frunze de busuioc pe zi, previi sau tratezi durerile de cap si nevralgiile.

8. Amelioreaza artrita

Durerile articulare pot fi ameliorate cu ajutorul busuiocului. Acesta are proprietati antiinflamatorii, care refuc inflamatiile de la nivelul articulatiilor.

Tu stiai cat de multe beneficii are busuiocul? Obisnuiesti sa il consumi?

Articol preluat de aici.

 

 

 


poate iti place si:

retete

Zacuscă cu aromă de busuioc

Zacuscă cu aromă de busuioc din: ardei rosii, vinete, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, rosii, pasta de tomate, busuioc, sare, piper, otet de vin rosu. Această zacuscă este o delicatesă gustoasă, perfectă pentru a fi savurată pe tot parcursul anului. Ingrediente: 2 kg de ardei roșii 1 kg de vinete 500 g de ceapă […]

retete

Spaghete cu fistic și busuioc

Spaghete cu fistic și busuioc din: spaghete, lapte, smantana lichida, branza topita, zeama de lamaie, piper, ulei de masline, busuioc, fistic.   Ingrediente: 400 g spaghete câte 100 ml lapte și smântână lichidă 100 g brânză topită 10 ml zeamă de lămâie piper 20 ml ulei de măsline busuioc verde 50 g fistic   Mod […]

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.