Rulada afumata din fleica de porc

Printeaza

 Rulada afumata din fleica de porc

Ingrediente:Rulada afumata din fleica de porc

  • 1 bucată de fleică mai subţire, cât se poate mai apropi­ată de forma unui dreptunghi
  • 1/2 kg sare grunjoasă
  • mujdei dintr-o căpăţână de usturoi
  • 100 ml oţet
  • boabe de piper
  • ienibahar după gust
  • 2-3 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Presari bine cu sare grunjoasă toată bucata de fleică, o aşezi într-o tavă smălţuită şi o laşi la rece pentru 7 zile, timp în care o mai întorci. După cele 7 zile o speli bine, o laşi să se zvânte, o ungi cu mujdei şi o condimentezi cu ce îţi place.

Rulezi bucata de fleică, o strângi bine şi o legi cu sfoară de mai multe ori în toate direcţiile. O dai la afumat şi poţi să urmezi metoda: afumarea cu coardă tăiată de la viţa-de-vie şi la final arunci doi pumni de făină de porumb.

După ce a stat la afumătoare 2-3 ore sau mai mult, după cum îţi place, pui bucata de fleică la fiert în apă clocotită cu 100 ml oţet, piper, ienibahar şi foi de dafin. O laşi să fiarbă până ce furculiţa intră cu uşurinţă în ea şi o laşi să se răcească în apa în care a fiert. Scoţi rulada din apă, îi scoţi sfoara şi o tai felii subţiri.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • rulada de porc afumata

1 comentariu

  1. O bunatate aceasta rulada din fleica de porc… cea mai buna leguma :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.