Rulada afumata din fleica de porc
PrinteazaRulada afumata din fleica de porc
- 1 bucată de fleică mai subţire, cât se poate mai apropiată de forma unui dreptunghi
- 1/2 kg sare grunjoasă
- mujdei dintr-o căpăţână de usturoi
- 100 ml oţet
- boabe de piper
- ienibahar după gust
- 2-3 foi de dafin
Mod de preparare:
Presari bine cu sare grunjoasă toată bucata de fleică, o aşezi într-o tavă smălţuită şi o laşi la rece pentru 7 zile, timp în care o mai întorci. După cele 7 zile o speli bine, o laşi să se zvânte, o ungi cu mujdei şi o condimentezi cu ce îţi place.
Rulezi bucata de fleică, o strângi bine şi o legi cu sfoară de mai multe ori în toate direcţiile. O dai la afumat şi poţi să urmezi metoda: afumarea cu coardă tăiată de la viţa-de-vie şi la final arunci doi pumni de făină de porumb.
După ce a stat la afumătoare 2-3 ore sau mai mult, după cum îţi place, pui bucata de fleică la fiert în apă clocotită cu 100 ml oţet, piper, ienibahar şi foi de dafin. O laşi să fiarbă până ce furculiţa intră cu uşurinţă în ea şi o laşi să se răcească în apa în care a fiert. Scoţi rulada din apă, îi scoţi sfoara şi o tai felii subţiri.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- rulada de porc afumata
O bunatate aceasta rulada din fleica de porc… cea mai buna leguma :))