Varză nouă călită
PrinteazaVarză nouă călită din: varza, rosii, cimbru, sare, foaie de dafin, ulei, ceapa.
- 1 varza de 1-2 kg
- 4 rosii
- cmbru
- sare
- foaie de dafin
- 1 ceasca mare cu ulei
- 1 ceapa mica
- 1 ceasca mare cu supa
Mod de preparare:
Curăţaţi varza de frunzele veştede, o spălaţi, o tăiaţi în patru şi o tocaţi fâşii de 0,5 cm. Frecaţi cu sare, spălaţi cu apă rece, scurgeţi şi puneţi varza să se călească în ulei împreună cu 1 ceapă tocată. Ceapa dă un gust bun verzei.
Lăsaţi la foc mic 15 min, puneţi cimbru, foaie de dafin, piper şi roşii felii, curăţate de pieliţă. Adăugaţi supă şi fierbeţi la cuptor sau pe plită la foc potrivit până când varza se poate consuma.
Serviţi cu smântână (sau cu friptură, dacă serviţi varza ca garnitură) şi pâine proaspătă sau mămăliguţă. Este bun vinul alb sec.
Varză nouă călită
Pofta buna!