Coaste de miel cu orez
PrinteazaCoaste de miel cu orez din: coaste de miel, orez, pasta de tomate, suc de rosii, morcovi, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, cimbru, vin, sare, piper, ulei de floarea soarelui, salata verde.
- 800 g coaste de miel
- 100 g orez
- o lingura cu pasta de tomate
- 300 ml suc de rosii
- 3 morcovi
- doi ardei capia
- un ardei iute
- 4 catei de usturoi
- doua cepe
- cimbru
- 500 ml vin alb sec
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- salata verde
Mod de preparare:
Coastele de miel se pun într-un vas cu două fire de cimbru, usturoiul curăţat de foi şi feliat, ardeiul iute crestat la vârf şi o ceapă tăiată felii. Se toarnă deasupra vinul şi o cană cu apă, se presară sare şi piper după gust, se adaugă morcovii şi ardeii capia feliaţi şi se introduce la rece pentru circa o oră.
Se introduce vasul în cuptor şi se coace carnea până devine aurie şi este moale, eventual mai adăugând apă dacă este nevoie. Ceapa rămasă se toacă mărunt, se căleşte în puţin ulei, apoi se adaugă orezul spălat.
Se căleşte până devine sticlos, se toarnă apă cât să-l acopere şi se condimentează. Când orezul este aproape fiert se adaugă pasta de tomate şi sucul de roşii, se verifică de gust şi se adaugă cimbru.
Se fierbe 10 minute, se opreşte focul şi se serveşte alături de carnea de miel şi salată verde.
Morocvii se pot felia si praji usor in putin ulei, condimentandu-se cu sare, piper si cimbru.
Coaste de miel cu orez
Pofta buna!