Sarmale in cuib
PrinteazaSarmale in cuib
- varză acră
- 1 kg carne tocată (amestec vită şi porc)
- 500 g costiţă afumată
- 1 ceaşcă orez
- 3 cepe
- 1 lingură bulion
- 1 lingură untură
- cimbru
- pătrunjel
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa tocată mărunt o căleşti în untură şi o amesteci cu carnea, orezul, bulionul şi condimentele. Faci sărmăluţe mici, pe care le aşezi în felul următor: într-o foaie mare de varză pui câte 3 sărmăluţe şi între ele 2 felii de costiţă afumată.
Impătureşti foaia de varză şi sarmaua rezultată o aşezi cu grijă în oală. La fel procedezi cu întreaga compoziţie pentru sarmale până termini.
Dacă în oală rămân locuri libere, le umpli cu sărmăluţe sau varză tocată mărunt. Le fierbi la foc mic, cu oala acoperită. Sunt delicioase şi au un aspect plăcut în farfurie.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sarmale in cuib
Chiar arata bine sarmalele in cuib