Conservarea fructelor de sezon

Printeaza

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.

Compot

 

Dulceata de zmeura cu vanilie si lamaie

Dulceata_de_zmeura_cu_vanilie_si_lamaieDulceata de zmeura cu vanilie si lamaie din: zahar, vanilie, zmeura, lamaie. Ingrediente: 1 Kg zahăr 1 baton vanilie 1 Kg zmeură 1 lămâie   Mod de preparare: Borcanele trebuie să fie foarte curate și sterilizate, capacele să închidă perfect etanș, iar conținutul să fie sterilizat corect la finalul preparării. Fructele se așază într-o cratiță…

Read more »

Dulceaţă de fructe de pădure asortate

Dulceata_de_fructe_de_padure_asortataDulceaţă de fructe de pădure asortate din: fructe de padure asortate, suc de lamaie, gelfix, zahar, coniac. Ingrediente: 1 kg fructe de padure asortate sucul de la 1 lamaie 1 plic Gelfix Extra 2:1 500 g zahar 1 lingura coniac   Mod de preparare: Se spală fructele şi se lasă să se scurgă. Un sfert…

Read more »

 

Dulceata de rosii

Dulceata_de_rosiiDulceata de rosii din: rosii, zahar, lamaie, rom, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg rosii 75 g zahar 1 lamaie 50 ml rom 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Roşiile trebuie să fie tari şi sănătoase. Le opăreşti în apă clocotită, apoi le decojeşti. Le tai în jumătăţi şi le cureţi de seminţe. Pui…

Read more »

 

Compot de pere cu vanilie

Compot_de_pere_cu_vanilieCompot de pere cu vanilie din: pere, apa, zahar, vanilie. Ingrediente: 5 kg pere 3 litri apă 1 kg zahăr 1 baton vanilie     Mod de preparare: Într-un vas, se pun la fiert apa, zahărul şi vanilia. Se lasă până se formează un sirop. Perele se curăţă de coajă, se taie felii şi se…

Read more »

Compot de prune cu scortisoara

Compot_de_prune_cu_scortisoaraCompot de prune cu scortisoara din: prune, zahar, apa, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 3 litri apă 10 g cuişoare 1 baton scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă de codiţe şi se spală prunele. Se pun într-o oală mare zahărul, apa, cuişoarele şi batonul de scorţişoară. Se lasă la foc…

Read more »

Compot de zmeura cu menta

Compot_de_zmeura_cu_mentaCompot de zmeura cu menta din: zmeura, zahar, zeama de lamaie, apa, frunze de menta. Ingrediente: 3 kg zmeură 500 g zahăr 2 linguri zeamă de lămâie 2 litri apă 1-2 frunze de mentă     Mod de preparare: Se spală bine fructele de zmeură. Într-o cratiţă, se pune la foc zahărul, funzele de mentă,…

Read more »

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.