Conservarea fructelor de sezon
PrinteazaPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de zmeura cu vanilie si lamaie
Dulceata de zmeura cu vanilie si lamaie din: zahar, vanilie, zmeura, lamaie. Ingrediente: 1 Kg zahăr 1 baton vanilie 1 Kg zmeură 1 lămâie Mod de preparare: Borcanele trebuie să fie foarte curate și sterilizate, capacele să închidă perfect etanș, iar conținutul să fie sterilizat corect la finalul preparării. Fructele se așază într-o cratiță…
Dulceaţă de fructe de pădure asortate
Dulceata de rosii
Compot de pere cu vanilie
Compot de prune cu scortisoara
Compot de prune cu scortisoara din: prune, zahar, apa, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 3 litri apă 10 g cuişoare 1 baton scorţişoară Mod de preparare: Se curăţă de codiţe şi se spală prunele. Se pun într-o oală mare zahărul, apa, cuişoarele şi batonul de scorţişoară. Se lasă la foc…
Compot de zmeura cu menta