Sarmalute cu carne de miel
PrinteazaSarmalute cu carne de miel
- 500 g orez
- 1 kg carne de miel mai grasă (tocată)
- 1 varză crudă mare
- 4 cepe
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 3 linguri bulion
- 3 morcovi
- 3 ouă
- 1 lingură condimente
- sare şi piper
- ulei
Mod de preparare:
Orezul ales şi spălat îl căleşti puţin, apoi îl scurgi bine şi îl torni într-un vas mare. Il amesteci cu carnea, morcovii daţi pe răzătoarea mare, pătrunjelul tocat mărunt, 3 ouă întregi, sare, piper şi condimente.
Ceapa tocată mărunt o căleşti în ulei, apoi adaugi 3 linguri de bulion şi puţină apă fiartă (astfel ies sarmalele mai pufoase) şi o pui în compoziţia de carne.
Amesteci bine şi formezi sarmalele în frunze de varză crudă (opărite). Le aşezi într-o cratiţă, torni borş proaspăt cât să le acopere şi le pui la foc mic. Le serveşti calde, cu smantană si mămăligă caldă.
Sărmaluţe cu carne de miel
Poftă bună!