Cartofi şi gulii cu perişoare (usor de preparat)
PrinteazaCartofi şi gulii cu perişoare din: gulii, cartofi, carne de porc, galbenus de ou, sare, piper, condiment vegetal, ulei, unt, faina de grau, lapte, cascaval.
- 2 gulii
- 2 cartofi mai mari
- 300 carne de porc tocata
- 2 linguri gris
- 1 galbenus de la 1 ou
- sare
- piper
- putin condiment vegetal
- 2 linguri ulei
- 1 lingura cu varf unt
- 1 lingura cu varf de faina de grau
- 300 ml lapte
- 50 g cascaval
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi guliile, le tai cubuleţe şi le fierbi în apă cu sare, timp de 10 minute. Amesteci carnea tocată cu grişul şi gălbenuşul, sărezi şi piperezi după gust. Faci din amestec perişoare şi le prăjeşti în ulei.
Din apa în care ai fiert cartofii şi guliile, iei 2-3 linguri şi dizolvi condiment vegetal, după gust.
Intr-o cratiţă pui untul la topit şi adaugi făina. 0 rumeneşti şi torni condimentul vegetal dizolvat. Adaugi laptele şi amesteci încontinuu.
Poţi adăuga şi pătrunjel verde tocat mărunt. Apoi presari caşcaval ras, sare, piper şi omogenizezi.
In acest sos pui cartofii, guliile, perişoarele şi dai preparatul la cuptor, timp de 10 minute. în loc de gulii poţi folosi conopidă.
Cartofi şi gulii cu perişoare
Pofta buna!