Friptura de porc cu sos de mustar si garnitura de orez

Printeaza

 Friptura de porc cu sos de mustar si garnitura de orez

Ingrediente:Friptura de porc cu sos de mustar si garnitura de orez

  • 1 kg carne de porc
  • 3 morcovi mari
  • 4 linguri muştar simplu
  • 1/2 cană cu vin
  • sare
  • piper
  • ulei

Pentru garnitură ai nevoie de:

  • 2 căni orez
  • 2 cutii ciuperci
  • 3 dovlecei
  • 1 lingură mentă mărunţită
  • sare
  • piper

 

Mod preparare friptură:

Tai carnea bucăţi mici pe care le prăjeşti în puţin ulei şi apoi le laşi deoparte până ce pregăteşt sosul.

Mod preparare sos:

Cureţi morcovii, îi speli, îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mici şi îi pui să se călească în ulei (sau unt) să se ardă. îi laşi până ce se înmoaie bine.

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă mai mare pui carnea, morcovii, muştarul şi două căni de apă. Le fierbi pe toate bine până când sosul scade la jumătate. Abia atunci adaugi vinul, laşi să fiarbă 5-10 minute şi adaugi sarea, piperul şi ce alte mirodenii îţi plac.

Cum procedezi pentru garnitură:

Pui orezul la umflat în apă rece pentru circa o jumătate de oră şi apoi la fiert la foc foarte mic cu două căni de apă. Il laşi la fiert până când dispare apa. Dacă nu s-a fiert, adaugi încă o cană de apă şi să fiarbă în continuare până când orezul rămâne aproape uscat, dar fiert.

Din când în când ai grijă să amesteci, însă foarte uşor. Cât fierbe orezul căleşti ciupercile şi tot separat căleşti dovleceii tăiaţi cubuleţe. Amesteci ciupercile şi dovleceii căliţi cu orezul, adaugi sare, piper şi, foarte important pentru aromă, mentă uscată mărunţită.

Măcar jumătate de oră înainte de a aduce preparatul la masă laşi totul într-un cas­tron acoperit, pentru ca aromele să intre în orez.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.