Friptura de curcan la tava

Printeaza

Friptura de curcan la tava din: curcan, ulei, rom, mere, morcovi, telina, ceapa, sare, piper, varza murata, untura.

 

Ingrediente:

  • 1 curcan (3-3,5 kg)
  • 100 ml ulei
  • 50 ml rom
  • 2-3 mere
  • 2 morcovi
  • 1/2 ţelină
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper măcinat

Pentru garnitură ai nevoie de:

  • 2,5 kg varză murată
  • 150 g untură
  • piper boabe

 

 

Mod de preparare:

Cureţi curcanul şi-l speli, îl ungi cu ulei şi-l umpli cu sferturi de măr.

Cureţi apoi ceapa, morcovii şi ţelina, le tai felii subţiri şi le aşezi într-o tavă mai adâncă unsă bine cu ulei.

Pui curcanul pe patul de legume, presari cu sare şi piper, torni uleiul rămas în tavă, adaugi 1/2 pahar apă şi-l dai la cuptor, la foc moderat pentru aproximativ 2 şi 1/2 ore.

Stropeşti curcanul din când în când ca să nu se usuce şi să se rumenească frumos.

Mod preparare garnitură:

Cureţi varza, o tai fâşii şi o căleşti împreună cu untura şi piperul în cuptor sau pe plită.

Din când în când adaugi câte puţină apă şi amesteci. Este gata după 40 de minute.

După ce s-a rumenit curcanul, îl stropeşti cu rom, scoţi merele, îl laşi să se răcească puţin, apoi îl porţionezi şi îl aranjezi pe platou împreună cu garnitura de varză călită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Curry de piept de curcan cu legume

Curry de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de curry, lapte de cocos, supa de pui, legume proaspete.   Ingrediente: 500g piept de curcan Sare și piper, după gust 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă medie, tocată 2 căței de usturoi, zdrobiți […]

 

retete

Carnea de curcan – Beneficii pentru sanatate si retete

Carnea de curcan – Beneficii pentru sanatate si retete. Carnea de curcan este o sursă populară de proteine ​​cu conținut scăzut de grăsimi, bogată în nutrienți esențiali și beneficii pentru sănătate. Beneficii pentru sănătate: Proteină de calitate: Carnea de curcan este o sursă excelentă de proteine ​​slabe, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor din corp. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.