Tort de nuca si cicoare

Printeaza

 Tort de nuca si cicoare

Ingrediente:Tort de nuca si cicoare

  • 8 ouă
  • 300 g unt
  • 250 g zahăr
  • 70 nuci
  • 1 bucată ciocolată menaj sau cacao
  • 50 g cicoare

 

Mod preparare blat:

Fierbi 2 pahare cu apă şi 50 g de cicoare şi laşi să se aşeze zaţul. Nuca o dai prin maşina specială, apoi o pui la fiert cu 8 linguri zahăr şi 1 pahar de cicoare. O fierbi ca pe o mămăligă. Separat baţi cele 8 albuşuri, adaigi şi 4 gălbenuşuri şi le încorporez pe toate. Blatul îl coci într-o forma de tort, la foc potrivit.

Cum procedezi pentru cremă:

O faci dintr-un pahar de cicoare, un pachet cacao de 50 g sau o ciocolată menaj şi 250 g zahăr. Le pui la fiet pe aburi până se îngroaşă. Când e căl­duţă compoziţia adaugi 4 gălbenuşuri, unul câte unul, apoi adaugi untul fre­cat spumă. Tai blatul în două şi pui cremă la mijloc şi deasupra, apoi ornezi cu frişca.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. O sa incerc reteta asta de tort.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.