Tort de nuca si cicoare
PrinteazaTort de nuca si cicoare
- 8 ouă
- 300 g unt
- 250 g zahăr
- 70 nuci
- 1 bucată ciocolată menaj sau cacao
- 50 g cicoare
Mod preparare blat:
Fierbi 2 pahare cu apă şi 50 g de cicoare şi laşi să se aşeze zaţul. Nuca o dai prin maşina specială, apoi o pui la fiert cu 8 linguri zahăr şi 1 pahar de cicoare. O fierbi ca pe o mămăligă. Separat baţi cele 8 albuşuri, adaigi şi 4 gălbenuşuri şi le încorporez pe toate. Blatul îl coci într-o forma de tort, la foc potrivit.
Cum procedezi pentru cremă:
O faci dintr-un pahar de cicoare, un pachet cacao de 50 g sau o ciocolată menaj şi 250 g zahăr. Le pui la fiet pe aburi până se îngroaşă. Când e călduţă compoziţia adaugi 4 gălbenuşuri, unul câte unul, apoi adaugi untul frecat spumă. Tai blatul în două şi pui cremă la mijloc şi deasupra, apoi ornezi cu frişca.
Poftă bună!
O sa incerc reteta asta de tort.