Sarmale cu ficat

Printeaza

Sarmale cu ficat

Ingrediente:

  • 1 varză murată
  • 1 ciolan afumat de porc
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • 500 g carne porc
  • 300 g ficat
  • 2 cepe
  • 1 vânătă (de la congelator)
  • 200 g orez
  • 100 g gris
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1 lingură pastă de ardei
  • mărar
  • cimbru
  • 1 legătură pătrunjel
  • condiment

 

 

Mod de preparare:

Sarmale cu ficat: Speli ficatul, îl tai bucăţi, il rumeneşti in ulei, la foc mic şi îl scoţi apoi intr-o farfurie.

Toci apoi o ceapă şi vânătă, le căleşti 5-6 minute şi  adaugi pasta de ardei.

Dai apoi ficatul cu legumele călite şi carnea prin maşina de tocat şi le amesteci cu orezul spălat grisul, ouăle, mărar, cim­bru şi pătrunjel tocat. Potriveşti gustul de sare şi condiment şi omogenizezi compoziţia.

Opăreşti apoi varza şi îi desfaci frun­zele, apoi înfăşori sărmăluţe. Tai ceapa rămasă fideluţă, o căleşti 2 minute în ulei în cratiţa în care vei fierbe sarmalele.

Adaugi 2 mâini de varză tăiată mărunt şi ciolanul de porc afu­mat, mai laşi 5 minute, apoi o dai deoparte şi aşezi sarmalele în cratiţă.

Pui borş sau zeamă de varză cât să le acopere şi le fierbi pe foc mic timp de 30 de minute.

După ce au fiert, iei din zeama în care au fiert, o amesteci cu smântână şi torni în cratiţă. Le mai laşi să fiarbă până sunt gata.

 

Pofta bună!

 

 

1 comentariu

  1. Bune sarmalele cu ficat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.