Vita la tigaie cu legume crocante
PrinteazaVita la tigaie cu legume crocante din: antricot de vita, ardei grasi, fasole pastai, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 500 g antricot de vita
- 3 ardei grasi
- 3 morcovi
- 250 g fasole pastai din conserva
- patrunjel
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Morcovii se taie in bastonase subtiri, iar ardeii în fâşii subţiri. Carnea se taie, de asemenea, în fâşii fine şi, împreună cu ardeii şi morcovii, se pune la prăjit în tigaia cu ulei.
Se lasă cât să-şi schimbe carnea culoarea uniform şi chiar să se prăjească puţin, iar legumele să fie translucide.
Se toarnă 100 ml apă si se lasă pe foc 20 de minute, cu capac. Carnea de vită va fi mai fragedă, dacă o prepari după ce o ţii la marinat într-o soluţie din oţet, zeamă de lămâie sau vin diluate cu apă şi ulei.
Când prăjeşti carnea, dă focul tare la început, să nu se scurgă sucul gustos, apoi micşorează flacăra.
Se scoate capacul, se pune fasolea trecută prin apă şi bine scursă si se lasă pe foc încă 10 minute să scadă orice eventual sos. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.
Vita la tigaie cu legume crocante
Pofta buna!