Piept de pui in crusta de pesmet cu branza din: piept de pui, pesmet, parmezan, patrunjel, sare, piper, usturoi, lamaie, paprika, unt. Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceasta înseamnă că conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea țesuturilor corpului. Carnea de pui are un conținut […]
Reteta zilei: Prajitura cu mere si coaja de lamaie
PrinteazaPrajitura cu mere si coaja de lamaie din: unt, zahar brun, coaja de lamaie, oua, faina, lapte, mere, faina, scortisoara.
Ingrediente:
- 260 g de unt moale
- 260 g de zahar brun
- coaja de la 2 lamai
- 5 oua , usor batute
- 260 g de faina
- 4-5 linguri de lapte
- 4 mere feliate
Ingrediente topping:
- 115 g de faina
- 85 g de zahăr brun
- 2 lingurita de scortisoara pudra
- 85 g de unt , cuburi
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele pentru topping intr-un bol, frecati bine cu degetele pentru a forma un aluat sfaramicios.
Inveliti intr-o folie alimentara si dati la rece timp de 30 de minute.
Bateti untul si zaharul, adaugati coaja de lamaie, oualele, incorporati faina si amestecati. Adaugati laptele si amestecati usor.
Imprastiati jumatate din aluat intr-o forma rotunda. Aranjati jumatate din feliile de mere peste aluat.
Imprastiati restul de aluat si adaugati restul de mere. Scoateti aluatul de topping si puneti deasupra. Coaceti 50-60 de minute.
Lasati prajitura sa se odihneasca timp de 10 minute. Se serveste prajitura calda, cu frisca sau inghetata.
Prajitura cu mere si coaja de lamaie
Pofta buna!
Beneficiile fructelor pentru sanatate
Beneficiile fructelor pentru sanatate. Fructele sunt o componentă importantă a unei alimentații sănătoase și pot aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre aceste beneficii: Aport de nutrienți esențiali: Fructele sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, precum vitamina C, vitamina A, potasiu, folat și multe altele. Acești nutrienți sunt esențiali pentru buna funcționare a […]