Supa de vita cu ardei iute
PrinteazaSupa de vita cu ardei iute din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi, cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, apa calda, usturoi, pulpa de rosii, sos de rosii, ardei iute, seminte de chimen, sare, piper, oregano.
- 500 g carne de vita
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi mari
- 2 cartofi
- 1 dovlecel
- 1 ardei rgas
- 1 tulpina telina
- 4 pahare apa calda
- 2 catei usturoi
- 250 g pulpa de rosii (conserva)
- 3 linguri sos de rosii
- 1 ardei iute
- 1 lingurita seminte de chimen
- sare
- piper
- 1 lingurita oregano
Mod de preparare:
Porţionezi carnea, torni peste ea apă, doar cât să o acopere şi o laşi la fiert, acoperită cu un capac, la foc mic timp de 45 de minute. Mai adaugi apă caldă. Separat, tai ceapa şi o căleşti în ulei.
Adaugi morcovii, cartofii, dovlecelui şi ardeiul gras, toate tăiate bucăţi.
Le căleşti până se înmoaie toate legumele. După aceea pui legumele călite peste carnea fiartă şi acoperi cu apa caldă. Adaugi tulpina de ţelină tăiată rondele şi le laşi să fiarbă timp de 15 minute.
Adaugi pulpa de roşii, sosul de roşii, usturoiul, seminţele de chimen, oregano, sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă încă 5-6 minute. Serveşti supa fierbinte, garnisită cu rondele de ardei iute.
Supa de vita cu ardei iute
Pofta buna!