Supa de legume cu paste si parmezan
PrinteazaSupa de legume cu paste si parmezan din: supa de legume, spaghete, rosii, praz, morcovi, tulpina de telina, varza, ceapa rosie, usturoi, busuioc, ulei de masline, parmezan, ulei de masline extravirgin.
- 850-1000 ml supa de pui sau de legume
- 170 g spaghete
- 10 rosii mari si coapte
- 2 fire de praz
- 3 morcovi
- 5 tulpini de telina
- 1 varza mica
- 2-3 cepe rosii
- 2 catei de usturoi
- 3 pumni de busuioc proaspat
- 1 lingura ulei de masline
- 1-2 lingura parmezan ras
- ulei de masline extravirgin pentru servit
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi toci morcovii, prazul şi ceapa. Tai varza mai mare, nu fideluţă. In vasul pentru ciorbă, încălzeşti uleiul de măsline şi căleşti timp de 15 minute, la foc mic, morcovii, ceapa, prazul, ţelina şi căţeii de usturoi tăiaţi în felii. Adaugi roşiile opărite, decojite şi tăiate în cubuleţe.
Stingi cu supa fierbinte şi laşi totul să fiarbă 15 minute, la foc mic. Adaugi apoi varza, acoperi vasul cu un capac şi laşi să mai fiarbă 10 minute.
După aceea pui pastele rupte în 2-3 bucăţi şi busuiocul tăiat mărunt. După circa 5 minute, opreşti focul, condimentezi cu sare şi piper după gust.
Aduci la masă porţiile împreună cu un supliment de ulei de măsline extravirgin şi cu parmezanul ras.
Supa de legume cu paste si parmezan
Pofta buna!