Pasca umpluta cu branza de vaci si stafide
PrinteazaPasca umpluta cu branza de vaci si stafide
- 1 kg brânză dulce de vaci
- 150 g stafide
- 5 ouă
- 200 g zahăr tos
- 1/4 pachet de unt sau margarină
- 3-4 linguri de griş
- coaja de la o lămâie
Mod de preparare:
Freci bine ouăle cu zahărul şi le amesteci cu brânza, stafidele, aromele, grişul şi untul frecat spumă.
Ingrediente aluat:
- 500 g făina
- 150 g zahăr tos
- 250 ml lapte
- 1 cubuleţ de drojdie
- 200 g margarină sau ulei
- 2 gălbenuşuri
- esenţă de rom
- coaja de la o lămâie
- 1 ou pentru uns
- sare după gust
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în 50 ml lapte, o lingură de zahăr tos (care ajută la crescut), 3-4 linguri de faină şi le amesteci pe toate foarte bine. Separat freci cele două gălbenuşuri cu sarea, iar zahărul îl topeşti în laptele rămas.
Când a crescut maiaua, o încorporai în făină şi adaugi pe rând tqate celelalte ingrediente, ultimul fiind uleiul. Frămânţi bine şi laşi aluatul să crească într-un loc cald, ferit de curenţi de aer. După ce a crescut împărţi coca în trei părţi egale, care vor constitui blaturile şi le întinzi.
Intr-o tavă pui o foaie, peste ea aşezi un strat de compoziţie şi repeţi operaţiunea până se termină umplutura şi blaturile. Pasca o ungi cu oul bătut şi o dai la cuptor, la foc potrivit pentru o oră. După ce s-a copt o mai laşi în forma în care s-a copt încă 10-15 minute şi apoi o scoţi cu un cuţit.
Pască umplută cu branză de vaci si stafide
Poftă bună!
O sa fac pasca, dar fara stafide.