Dulceata de prune verzi cu sare de lamaie

Printeaza

O reteta delicioasa de dulceata din: prune verzi, zahar, apa, sare de lamaie, zahar vanilat, piatra  vanata.

Ingrediente:Dulceata_1

  • 1 farfurie adâncă plină cu vârf de prune verzi
  • 1 kg zahăr
  • 3 pahare cu apă
  • 1/2 plic sare de lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • piatra vanata

 

Mod de preparare:

Alegi fructele încă neformate şi le străpungi cu un ac mare în mai multe locuri. Le pui apoi într-un tifon şi le scufunzi într-un vas cu apă fiartă în care ai dizolvat şi piatra vânătă şi le ţii pe foc până începe apa să clocotească.

Le scoţi, le răceşti în apă rece şi le laşi să se zvânte. Faci un sirop bine legat din zahăr şi apă. Pui prunele în siropul fierbinte şi iei vasul de pe foc.

Laşi 30 de minute şi îl pui din nou la foc mic 5-10 minute, apoi la foc iute până dulceaţa este gata. Cu 5 minute înainte de a opri focul, pui sarea de lămâie şi zahărul vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.