Plachie de vinete cu usturoi si ardei gras

Printeaza

Plachie de vinete cu usturoi si ardei gras din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel verde, faina, aredi grasi, sare, piper.

Ingrediente:Plachie_de_vinete_cu_usturoi_si_ardei_gras

  • 4 vinete lunguite
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 7-8 catei de usturoi
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 60 g faina
  • 2 ardei rgasi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le cureţi de coajă din loc în loc, le tai felii şi le sărezi. După 1 oră, le speli, le storci puţin şi le prăjeşti în ulei după ce le-ai dat » prin făină.

Toci ceapa şi o căleşti în ulei pe foc mic. Adaugi usturoiul tăiat felii pe lungime, ardeii fideluţă, roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tocate mărunt şi laşi totul să fiarbă până scade.

Aranjezi vinetele pe o farfurie mare mai adâncă şi torni peste ele sosul scăzut. Serveşti plachia caldă sau rece, presărată cu pătrunjel.

Plachie de vinete cu usturoi si ardei gras

Plachie_de_vinete_cu_usturoi_si_ardei_gras

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.