Muschi de vita cu ardei iute si orez
PrinteazaMuschi de vita cu ardei iute si orez din: pasta de curry verde, muschi de vita, lapte de cocos, zahar brun, ardei iute, coaja de lime, fasole verde, orez, coriandru, ceapa crocanta.
- 2 linguri pasta thailandeza de curry verde
- 250 g muschi de vita
- 2 lingurite de ulei
- 16- ml lapte de cocos, din conserva
- 1 lingura de zahar brun
- 1 ardei iute rosu, feliat subtire
- coaja rasa de la 1 lime, zeama de la 1/2
- 200 g de fasole verde
- 300 g de orez jasmine gata fiert sau 100 g de orez, fiert si scurs
- 1/2 punga de coriandru, frunzele despreinse de tulpini
- 2 linguri de ceapa crocanta
Mod de preparare:
Freaca muschi muşchiul de vită cu 1 lingură pastă de curry. Incinge uleiul într-o tigaie şi dă în clocot o crăticioară de apă. Frige friptura câte 2 minute pe fiecare parte pentru un rezultat mediu în sânge.
Transfer-o pe o farfurie şi acoper-o cu folie de aluminiu, pentru a o păstra caldă. Adaugă restul de pastă de curry, laptele de cocos, zahărul, ardeiul iute, coaja rasă şi zeama de lămâie în tigaie şi lasă sosul să dea în clocot, pentru a seîngroşa puţin.
Intre timp, pune fasolea verde în apa clocotită şi fierbe-o 3 minute, apoi scurge-o.
Adaugă în sos orice urmă de zeamă lăsată de friptură, apoi feliaz-o în fâşii, încălzeşte orezul (dacă nu este deja fierbinte), apoi împarte-l în două boluri.
Pune deasupra fasolea verde, friptura, dressingul de cocos, coriandrul şi ceapa crocantă.
Muschi de vita cu ardei iute si orez
Pofta buna!