Prajitura delicioasa cu miere

Printeaza

Prajitura delicioasa cu miere din: miere, unt, zahar brun, oua, faina, unt.

Ingrediente:

  • 250 g miere
  • 225 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 3 oua
  • 300 g faina

pentru tava:

  • 10 g unt

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, se pun untul tăiat bucăţi, zahărul jşi mierea. Se pune vasul la foc mic, amestecând mereu, până ce totul este lichid.

Apoi, se măreşte focul şi se fierbe un minut. lasă să se răcească 20 de minute.

adaugă ouăle, unul câte unul, în fiertura cu miere amestecând cu o lingură de lemn. cerne făina, separat, si apoi se adaugă, treptat, în compoziţia cu miere si ouă, amestecând energic.

Tava de copt se unge cu cele 10 g unt, se toarna aluatul si se coace 50-60 de minute. lasa sa se raceasca in tava.

 

Prajitura delicioasa cu miere

Prajitura_delicioasa_cu_miere

Pofta buna!

 

 

 

Bruschete cu brânză pecorino romano

din: paine, branza pecorino romano, usturoi, ulei de masline extravirgin, rosie, frunze de busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 4 felii de pâine rustică (preferabil pâine de casă sau de la brutărie) 200g brânză Pecorino Romano, rasă 2 căței de usturoi 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin 1 roșie mare, […]

 

 

 

 

 

5 comentarii

  1. heloooo, restul retetei, va rog!

  2. mai baieti sunteti de coma 🙂 pai in foto se vede o prajitura coapta in forma bound iar in reteta postata e vorba de tava? :)))

  3. doamna draga noi pe site ne adresam atat incepatorilor, cat si expertilor in bucatarie, nu toata lumea stie cum arata o forma bound, iar prajitura nu tuseste daca este coapta intr-o tava oarecare, hai sa lasam mistocareala pentru mai tarziu

  4. departe de mine ideea de a face misto, stimate domn, eu consider site ul vostru cel mai grozav, insa, daca in foto aratati ce se vede si pe postare e vorba de tava, plus sensibilitatea cu tusitul si … reteta neterminata si apoi, cu adaugirile de rigoare… e clar, ceva e in neregula…
    altfel… deci cum sa inchei? felicitari pentru site, e foarte o.k. si de ce sa nu mi arat respectul fata de mucna voastra?
    dar tipic romaneste v ati suparat repede repede.
    eu stiam ca bucatarii consacrati sunt oameni veseli.
    sa fiti iubiti!

  5. Cum noi am interpretat gresit interventia dumneavoastra, la fel de eronat ati intuit si dumneavoastra supararea noastra si daca lucrurile sunt lamurite, nu ne ramane decat sa va multumim pentru aprecierile aduse site-ului nostru si va asteptam si cu alta ocazie sa va spuneti parerea despre retetele noastre sau sa ne ajutati sa reparam eventuale greseli.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.