Unt de usturoi

Printeaza

Unt de usturoi din: unt, usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, piper.

Ingrediente:Unt_de_usturoi

  • 250 g unt
  • o capatana mare de usturoi
  • o ceapa mica
  • 1/2 lingurita ulei
  • o legatura patrunjel
  • piper

 

Mod de preparare:

Se lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei, iar usturoiul se curăţă, se taie pe din două şi se scoate germenele de la mijloc. Apoi, usturoiul se pune într-o strecurătoare de metal care se aşază pe o oală cu apă pe aragaz. Se lasă 5 minute din momentul în care fierbe apa si apoi se dau deoparte.

In robotul mixerului se pune untul moale şi tăiat cubulete, se adaugă ceapa, usturoiul şi piperul. Se mixează întâi o tură-două şi apoi se adaugă uleiul care ajută la mixare.

Se pune şi pătrunjelul şi se mixează pentru a obţine o pastă fină.

Se pune în borcan şi se păstrează la frigider 24 de ore sau la congelator pentru mai mult timp. E bun pe fripturi, dar şi pe sandvişuri cu carne sau salam.

Unt de usturoi

Unt_de_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.