Jambon cu salata

Printeaza

Jambon cu salata din: bulgur, supa de pui, ulei de masline, jambon, miere, mar, tulpina de telina, creson, zeama de lamaie.

Ingrediente:Jambon_cu_salata

  • 100 g bulgur
  • 150 ml supa fierbinte de pui (preparat din jumatate de cub)
  • 1 lingura ulei de masline, plus un strop pentru prajit
  • 2 felii groase de jambon
  • 2 linguri de miere
  • 1 mar, taiat bastonase sau dat pe razatoare
  • 2 tulpini de telina Apio, feliata fin
  • 1 mana de valeriana sau creson
  • zeama de la 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Pune bulgurul intr-un bol, toarna peste el supa fierbinte de pui, acoperă bolul cu folie alimentară şi pune-l deoparte 15-20 de minute.

Intre timp, încinge un strop de ulei într-o tigaie mare, pune în ea bucăţile de jambon şi prăjeşte-le 5-7 minute pe fiecare parte, până când încep să se rumenească.

Adaugă în tigaie mierea şi puţină apă, tăvăleşte carnea prin ele până se acoperă de sos, apoi las-o încă 1-2 minute, pentru a deveni lipicioasă.

Dezveleşte bulgurul şi separă-l cu ajutorul unei furculiţe. Adaugă uleiul de măsline, mărul, tulpinile de ţelină Apio, cresonul sau valeriana, zeama de lămâie, sare şi piper şi amestecă bine ingredientele.

Serveşte jambonul cu salata de bulgur şi orice zeamă rămasă în tigaie de la gătit.

Jambon cu salata

Jambon_cu_salata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.