Jambon cu salata
PrinteazaJambon cu salata din: bulgur, supa de pui, ulei de masline, jambon, miere, mar, tulpina de telina, creson, zeama de lamaie.
- 100 g bulgur
- 150 ml supa fierbinte de pui (preparat din jumatate de cub)
- 1 lingura ulei de masline, plus un strop pentru prajit
- 2 felii groase de jambon
- 2 linguri de miere
- 1 mar, taiat bastonase sau dat pe razatoare
- 2 tulpini de telina Apio, feliata fin
- 1 mana de valeriana sau creson
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Pune bulgurul intr-un bol, toarna peste el supa fierbinte de pui, acoperă bolul cu folie alimentară şi pune-l deoparte 15-20 de minute.
Intre timp, încinge un strop de ulei într-o tigaie mare, pune în ea bucăţile de jambon şi prăjeşte-le 5-7 minute pe fiecare parte, până când încep să se rumenească.
Adaugă în tigaie mierea şi puţină apă, tăvăleşte carnea prin ele până se acoperă de sos, apoi las-o încă 1-2 minute, pentru a deveni lipicioasă.
Dezveleşte bulgurul şi separă-l cu ajutorul unei furculiţe. Adaugă uleiul de măsline, mărul, tulpinile de ţelină Apio, cresonul sau valeriana, zeama de lămâie, sare şi piper şi amestecă bine ingredientele.
Serveşte jambonul cu salata de bulgur şi orice zeamă rămasă în tigaie de la gătit.
Jambon cu salata
Pofta buna!