Prajitura din fidea cu fistic

Printeaza

Prajitura din fidea cu fistic din: fidea, fistic, unt, zahar, lamaie, apa de flori de portocal, apa.

Ingrediente:Prajitura_din_fidea_cu_fistic

  • 400 g fidea
  • 120 g fistic
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 200 ml apa

 

Mod de preparare:

Intr-o tavă se pune fideaua, pe cât posibil cu fire lungi, fără să fie fărâmiţată. Se topeşte untul si apoi se toarnă fierbinte peste toată cantitatea de fidea, care se lasă să se înmoaie.

Fideaua umezită cu unt se împarte în 6 benzi care se rulează uşor şi se aşază în forme de brioşe sau de tarte mici. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp, 200 ml apă cu zahărul şi sucul de lămâie se fierb 15 minute pentru a obţine un sirop gros. Cuiburile se scot din forme, se umezesc cu sirop turnat puţin câte puţin. în restul de sirop se pun fisticul şi apa de flori de portocal şi se fierb 5 minute.

Se scurg apoi boabele de fistic, se aşază în centrul fiecărui cuib şi se servesc.

Prajitura din fidea cu fistic

Prajitura_din_fidea_cu_fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.