Supa de usturoi cu crutoane aromate
PrinteazaSupa de usturoi cu crutoane aromate din: usturoi, apa, supa de legume, amidon, ulei, boai de ardei dulce, sare, piper, pasta de ardei, marar, paine, ulei de masline, oregano, smantana, cascaval.
- 6 catei mari de usturoi
- 1 1/2 l apa
- 3 cuburi concentrat pentru supa de legume
- 1 lingura amidon
- 4 linguri ulei
- optional, 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare
- piper
- cate 1 lingura pasta de ardei si suc de rosii
- cateva fire de marar proaspat
pentru crutoane:
- 10-15 felii de paine
- 1-2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- oregano sau cimbru uscat maruntit
- 100 g smantana
- 50 g cascaval
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Pui apa la fiert înt-o oală, împreună cu concentratul de supă de legume. In alt vas, căleşti usturoiul timp de 1 minut, fără să-l rumeneşti, amestecând continuu, cât să capete uleiul puţină aromă. Pui uleiul cu usturoi peste suaa fierbinte şi laşi să fiarbă la foc mediu, 15-20 de minute.
Amesteci amidonul cu 100 ml apă rece. Torni amestecul în oală, verifici dacă mai trebuie sare şi condimentezi supa cu piper. Pentru o culoare mai plăcută, pui boiaua, pasta de ardei şi sucul de roşii; continui fierberea încă 10 minute. Stingi focul şi presari mărarul fin tocat.
Pentru crutoane, tai feliile de pâine în cubuleţe şi le pui în strat uniform, în tava tapetată cu hârtie de copt. Le stropeşti cu uleiul şi presari uniform sare, piper şi plante aromatice uscate. Introduci tava în partea de sus a cuptorului, la 180°C (foc mediu), pentru 10-12 minute.
Amesteci din când în când, ca să se rumenească uniform. Serveşti supa caldă, alături de crutoane, smântână şi cubuleţe de caşcaval.
Supa de usturoi cu crutoane aromate
Pofta buna!