Dulceaţă de pere şi soc
PrinteazaLa 1 kg pere curăţate şi tăiate în cubuleţe aveţi nevoie de 500g fructe de soc bine coapte. Fierbeţi mai întâi un sirop legat din 1 kg zahăr şi 400 ml apă. Când siropul s-a îngroşat, adăugaţi 2-3 linguri de zeamă de lămâie şi reduceţi focul la minimum.
Adăugaţi în sirop perele şi fructele de soc, desprinse de pe rămurele. Lăsaţi-le să fiarbă la foc foarte mic, amestecând mereu. Când siropul este suficient de gros şi dulceaţa este bine legată, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi la răcit. Puneţi dulceaţa rece în borcane sterilizate.
Scuturaţi borcanele, ca să iasă aerul, legaţi şi închideţi ermetic. Puneţi-le pentru 60 de minute într-o tavă, în cuptorul înins, după ce aţi oprit focul.
Dulceaţă de pere şi soc
Pofta buna!