Supa din coada de vita cu mujdei si smantana
PrinteazaSupa din coada de vita cu mujdei si smantana din: coada de vita, apa, telina, patrunjel, morcov, ceapa, sare, mujdei de usturoi, smantana, taitei.
- 1 bucată de coadă de vită (circa 1/2 kg)
- 2 l apă
- zarzavat pentru supă (ţelină, pătrunjel, morcov, ceapă)
- sare,
- mujdei de usturoi
- smântână numai
- tăieţei
Mod de preparare:
Pui coada (bine spălată şi curăţată) la fiert în apă rece cu sare şi iei spuma imediat ce se formează.
Cu 20 de minute înainte de a fi fiartă pui legumele curăţate şi tăiate bucăţi mici, după cum vrei, în afară de ceapă, pe care o vei lăsa întreagă.
După ce s-au fiert toate, scoţi carnea şi legumele, iar ceapa o arunci în supa limpede pui să fiarbă tăieţeii şi după ce au fiert şi aceştia adaugi coada tăiată bucăţele şi legumele.
La masă o aduci presărată cu pătrunjel fin tăiat alături de mujdei de usturoi pe care şi-l va pune fiecare în farfurie şi smântână. Mujdeiul este obligatoriu, căci ia din gustul gras al supei.
Supa din coada de vită cu mujdei si smantană
Poftă bună!
Incoming search terms:
- coada de vitel
Interesanta reteta asta de supa.