Pachetele cu spanac si branza
PrinteazaPachetele cu spanac si branza din: spanac, aluat foitaj, feta, unt, smantana, seminte de susan, sare, ulei.
- 500 g spanac
- 1/2 pachet aluat foitaj
- 300 g feta
- 30 g unt
- 250 ml smantana
- o lingura seminte de susan
- sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se topeste untul, iar spanacul, curăţat se opăreşte 5 minute în apă clocotită cu sare. Aluatul de foitaj se întinde puţin cu sucitorul. Feta se sfărâmă şi se amestecă bine cu smântână şi seminţele de susan.
Aluatul se taie în pătrate si pe fiecare se repartizează crema de brânză, lăsând un spaţiu liber pe margini.
Peste brânză se repartizează spanacul scurs şi tocat şi se împa¬chetează în triunghi lipind marginile şi presând cu dinţii furculiţei. Se prăjesc pacheţelele în baie de ulei şi se scot pe şervete de hârtie.
Pachetele cu spanac si branza
Pofta buna!